Valdžios pareigūnai suintensyvino gelbėjimo operacijas, anksčiau šią savaitę vietos gyventojams pradėjus skųstis, kad yra palikti likimo valiai.

Dėl smarkių nuo penktadienio nesiliaujančių liūčių regione savo namus turėjusių palikti gyventojų skaičius perkopė 47 tūkst., sakė pareigūnai.

Šiame regione potvyniai per liūčių sezoną kyla kasmet ir priverčia žmones masiškai evakuotis, tačiau šiemet užlietų rajonų gyventojai sako, kad tokių potvynių nebuvo jau kelis dešimtmečius.

Dauguma kelių, įskaitant rytinės pakrantės valstijas jungiantį greitkelį, buvo uždaryti.

Remiantis socialinio aprūpinimo departamentu, labiausiai nukentėjo Pahango valstija, kur per pastarąsias dienas buvo evakuota maždaug 27 tūkst. žmonių.

Iš vienos potvynių nuo pasaulio atskirtos gyvenvietės trečiadienį saujelei žmonėms pavyko evakuotis važiuojant ekskavatoriumi, o kitiems teko patiems plaukti per gilius vandenis.

Vieno labiausiai nukentėjusių Pehango rajonų gyventojai skundėsi, kad dėl tvano kalta siaurų vamzdžių šiukšlėmis užsikišusi vandens nuotekų sistema.

Mentekabo gyventojas Muhammadas Fadzilas Wahabas sakė, kad drauge su kitais vietiniais jie suformavo patrulių grupes ir saugo namus nuo įsilaužėlių.

„Naktimis budime visoje užlietoje gyvenvietėje, pasitelkę nedideles valtis ir žibintuvėlius“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

„Mano šeimos nariai yra saugūs evakuacijos centruose“, – pridūrė vyras.

Gelbėtojų pastangas Malaizijoje apsunkina didelis naujų koronaviruso atvejų skaičiaus šuolis. Ketvirtadienį buvo registruotas rekordinis skaičius užsikrėtusiųjų per parą.

Tačiau M. Fadzilas Wahabas nurodė, kad vyriausybės pagalbos, įskaitant valtis ir karinius sunkvežimius, sulaukiama daugiau.

„Garbė Alachui, dabar turime valčių ir medicininės pagalbos“, – sakė jis.