Vietos valdžia anksčiau pranešė, kad per šeštadienį įvykdytas dvi atakas iš viso žuvo 100 žmonių. Tai didžiausias aukų tarp civilių gyventojų skaičius Sachelyje nuo 2012 metų, kai džihadistai Malio šiaurėje pradėjo sukilimą, vėliau išplitusį į Nigerį į Burkina Fasą.

Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro (JTVPK) atstovas sostinėje Niamėjuje Jeanas-Sebastienas Jossetas pareiškė, kad Zarumadarejės kaime buvo nužudyti 32 žmonės, o Tčoma Bangu – dar 73 asmenys.

Pasak jo, dar 26 žmonės buvo pašauti, o „šimtai“ grūdų bei pašarų sandėlių buvo sudegti.

„Apskaičiuota, kad pabėgusių žmonių skaičius šiuo metu viršija 10 tūkst.“, – sakė J.-S. Jossetas naujienų agentūrai AFP ir paaiškino, jog į Tondi Kivindį ir Mangezės miestelius masiškai traukiasi gyventojai iš dar 12 kaimų.

„Nigerijos valdžios institucijos teikia pirminę pagalbą, dalija maistą ir pinigus“, – pažymėjo JT pareigūnas.

Daugybė kovotojų atvyko motociklais pulti kaimų džihadistų kamuojamame Tilaberio regione, esančiame už 120 kilometrų į šiaurę nuo Niamėjaus.

Šis regionas yra neramiame „trijų valstybių pasienyje“ – netoli Nigerio, Malio ir Burkina Faso sienų. Šį rajoną jau daugelį metų puldinėja ekstremistai.

JT duomenimis, per daugelį metų besitęsiantį konfliktą tose trijose šalyse žuvo tūkstančiai taikių gyventojų, o dar daugiau nei 3 mln. žmonių teko palikti savo namus.

Antram prezidento rinkimų turui besiruošiantis Nigeris taip pat kovoja pietryčių rajonuose su džihadistais, atvykstančiais iš kaimyninės Nigerijos.