Kinijoje pandemija buvo iš dalies suvaldyta – pastaraisiais mėnesiais fiksuota tik nedidelių protrūkių, kurie buvo sustabdyti masiškai testuojant ir skelbiant vietinius karantinus bei kelionių apribojimus.
Vis dėlto per pastarąją savaitę Hebėjaus provincijoje užregistruoti 127 nauji užsikrėtimo COVID-19 atvejai ir papildomi 183 besimptomiai ligos atvejai.

Dauguma jų užfiksuota keletą milijonų gyventojų – kartu su priemiesčiais 11 mln. – turinčiame Šidziadžuango mieste. Dar devyni COVID-19 atvejai patvirtinti kaimyniniame Singtajaus mieste, kuriame gyvena 9 mln. žmonių.

Šidziadžuango ir Singtajaus gyventojams uždrausta išvykti iš šių miestų, išskyrus ypatingus atvejus, penktadienį paskelbė Hebėjaus provincijos valdžios atstovai.

Pareigūnai pranešė, kad „žmonių ir automobilių judėjimas bus griežtai kontroliuojamas, o visi gyvenamieji namai „griežtai prižiūrimi“. Hebėjaus provincijos gyventojams taip pat uždrausta patekti į Pekiną ir, apskritai, išvykti už provincijos ribų, išskyrus tuos atvejus, kai tai yra būtina.

Į Pekiną norintys patekti žmonės iš keturių Hebėjaus provincijos miestų ir penkiolikos Pekiną supančių apskričių turės pateikti neigiamus per paskutines 72 val. atlikto nukleorūgščių testo rezultatus, taip pat įrodymus, kad Pekine dirba arba turi gyvenamąją vietą, pranešė pareigūnai.

„Protrūkį pirmiausia nulėmė įvežtiniai atvejai, tačiau valstybės, provincijos ir apskričių pareigūnai vis dar aiškinasi dėl tikslaus protrūkio šaltinio“, – penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje teigė Hebėjaus provincijos Ligų kontrolės ir prevencijos centro vadovas Li Qi. Jis pabrėžė, kad pagrindinis židinys yra Šidziadžuango miesto Gaochengo rajone ir kiti užsikrėtimo atvejai provincijoje yra susiję su šiuo židiniu.