Vilniuje šiuo metu gyvenanti S. Cichanouskaja sako esanti tikra, kad šis renginys sustiprins protestus prieš režimą Baltarusijoje.

„Baltarusijos žmonės pradėjo iniciatyvą, kuris vyks paraleliai nacionaliniam susirinkimui. Ji vyks internete, skaitmeninėje platformoje, kur žmonės analizuos kandidatų rinkimą. Kandidatai neturi būti parinkti prezidento, jie turi būti išrinkti“, – sakė S. Cichanouskaja spaudos konferencijoje po susitikimo su Lietuvos užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu.

„Mes kovojame už demokratiją, bet taip pat svarbu gyventi demokratijoje, ir tai pirmasis žingsnis, kad žmonės galėtų prisiimti atsakomybę už savo sprendimus (...). Esu tikra, kad po šio renginio protestų judėjimas sustiprės. Jis sustiprės, atsinaujins bet kokiu atveju, bet tai bus gera priežastis tam“, – teigė ji.

A. Lukašenka žada vasario 11-12 dienos pirmą kartą nuo 2016 metų sušaukti „liaudies susirinkimą“, kuris galėtų svarstyti valdžios įgaliojimų perskirstymą. Šis organas paprastai susirenka kas penkerius metus, kandidatus pateikia režimui lojalios struktūros, pradedant vietos tarybomis, baigiant darbininkų organizacijomis.

Opozicija sako, kad šiuo žingsniu rugpjūčio mėnesio prezidento rinkimus suklastojęs A. Lukašenka tiesiog tikisi laimėti laiko, slopinant protestus, kuriuose reikalaujama jo atsistatydinimo ir naujų prezidento rinkimų.