Karantinas platesniame Brisbano regione įsigalios penktadienį 18 val. vietos laiku ir pasibaigs tokiu pat laiku pirmadienį, penktadienį sakė Kvinslando valstijos premjerė Anna Palaszczuk.

Pranešimo sulaukta po to, kai Brisbane esančio karantinui skirto viešbučio tvarkytojai ketvirtadienį buvo nustatytas užsikrėtimas naujos atmainos koronavirusu, iš pradžių aptiktu Didžiojoje Britanijoje. Tai pirmasis žinomas infekcijos naująja atmaina atvejis visoje Australijoje.

„Laikykimės išvien, likime namuose, žvelkite į tai kaip į ilgą savaitgalį namuose su savo šeima ir draugais“, – sakė A. Palaszczuk.

Premjerė pridūrė, kad karantinas yra griežta, tačiau reikalinga priemonė.

Gyventojai privalės likti namuose, nebent jiems reikės išvykti į darbą, suteikti medicinos pagalbą pažeidžiamam žmogui, apsipirkti būtinųjų prekių ar pasimankštinti.

„Kvinslando premjerė priėmė protingą sprendimą įvesti trumpą karantiną, kad būtų leista Kvinslando sveikatos institucijoms Brisbane sukontroliuoti JK atmainą“, – tviteryje parašė Australijos premjeras Scottas Morrisonas.

Kvinslandas penktadienį pranešė apie 9 naujus koronaviruso atvejus, visi infekuotieji karantinuojasi tam skirtuose viešbučiuose.