Aljanso „Už plėtrą/Už“ frakcijos lyderio kandidatūrai pritarė 61 deputatas, 13 nubalsavo prieš, dar 32 parlamentarai balsuojant nedalyvavo.

Latvijos premjeras Krišjanis Karinis pareiškė, kad naujojo ministro prioritetas bus spartus vakcinavimas nuo koronavirusinės infekcijos. Vyriausybės vadovas taip pat paragino naują kabineto narį palaikyti „kokybišką“ komunikaciją su visuomene.

Pats D. Pavliutas prisipažino besijaučiąs, kad lyg ruoštųsi karui.

„Padėtis šalyje yra baisi: žmonės miršta, esame lig šiol sunkiausiame pandemijos etape“, – sveikatos krizę įvertino D. Pavliutas.

Jis sakė ketinąs susitikti su medikų organizacijomis ir patvirtinti politikos tęstinumą. D. Pavliutas pareiškė, kad palaikys dialogą tiek su medikais, tiek su visuomene, žadėdamas atvirai kalbėti apie tai, „ką žinome ir ko nežinome“.

„Nuo rytojaus mano pagrindinis prioritetas bus vakcinacijos tempų didinimas. Vakcinacija mums yra šviesa tunelio gale. Labai ačiū Ilzei Vinkelei, kuri, mano nuomone, buvo puiki ministrė. Tęsiu Ilzės darbą, jo kursas nesikeis“, – pabrėžė D. Pavliutas.

Anksčiau ketvirtadienį ketvirtadienį pasirašė įsaką, kuriuo atleido sveikatos apsaugos ministrę I. Vinkelę ir paskyrė gynybos ministrą Artį Pabriką laikinuoju sveikatos apsaugos ministru.

Antradienį K. Karinis, priklausantis centro dešiniųjų partijai „Naujoji vienybė“, pareiškė nepasitikėjimą partijos „Judėjimas „Už!“ sveikatos apsaugos ministre I. Vinkele ir pagal koalicijos bendradarbiavimo susitarimą paragino aljansą „Už plėtrą/Už!“, kuriam priklauso „Judėjimas „Už!“, paskirti naują kandidatą į šį postą.

Premjeras anksčiau keletą kartų išreiškė nepasitenkinimą Sveikatos apsaugos ministerijos ir I. Vinkelės rezultatais kovojant su koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimu, tačiau naujausia jo kritika buvo susijusi su aiškaus skiepijimo plano nebuvimu.