Iki trečiadienio milijardieriaus populisto tviterio paskyroje buvo A. Babišo nuotrauka, kurioje jis matomas užsidėjęs kepuraitę su užrašu „Stipri Čekija“, labai panašią į D. Trumpo kampanijos kepuraites su šūkiu „Padarykime Ameriką vėl didžią“ (Make America Great Again).

Tačiau premjeras pakeitė šią nuotrauką po trečiadienį Vašingtone vykusių neramumų prie Kapitolijaus, per kuriuos buvo mirtinai pašauta viena moteris ir mirė dar trys žmonės, įtūžusiems D. Trumpo šalininkams šturmuojant pastatą, įstatymų leidėjams susirinkus patvirtinti demokrato Joe Bidenopergalės prezidento rinkimuose.

Žurnalo „Forbes“ ketvirtuoju turtingiausiu savo šalies žmogumi paskelbtas A. Babišas, pramintas „Čekijos Trumpu“, ketvirtadienį Kapitolijaus apsiaustį pasmerkė kaip „beprecedentį puolimą prieš demokratiją“.

D. Trumpas „nuolat kartojo, kad rinkimai buvo suklastoti ir apgavikiški; jis kurstė šią atmosferą, ir tai buvo klaidinga“, sakė A. Babišas, maisto ir chemijos pramonės bei žiniasklaidos magnatas.

A. Babišas tą pačią nuotrauką, kurioje jis matomas su kepuraite „Strong Chechia“, naudojo savo „Facebook“ paskyroje nuo 2019 metų gegužės, kai vyko rinkimų į Europos Parlamentą kampanija, iki 2020 metų rugsėjo

Dabar abiejuose socialiniuose tinkluose paskyros nuotraukoje premjeras matomas dėvintis apsauginę kaukę su Čekijos vėliavos atvaizdu, veikiausiai mėginant padrąsinti tėvynainius per sugriežtintą karantiną, vėl padidėjus sergamumui koronavirusine infekcija.