Nutekinta pasitarimo medžiaga rodytų, kad net palyginti pozityvaus scenarijaus atveju Londono ligoninėse laisvų vietų gali nebelikti greičiau kaip po dviejų savaičių.

Trečiadienį JK patvirtinta daugiau kaip 62 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Užsikrėtusiųjų sparčiai daugėja ne tik Anglijos pietryčiuose, kur buvo nustatyti pirmieji naujos, itin užkrečiamos atmainos viruso židiniai.

JK ligoninėse gydoma per 30 tūkst. COVID-19 pacientų – daugiau nei per pirmosios viruso bangos piką.

Staigiai išaugęs užsikrėtimo atvejų skaičius privertė ligoninių vadovus svarstyti galimybes kai kuriuos stacionarinius ligonius perkelti į slaugos ar senelių namus, sakė Anglijos ligoninėms atstovaujančios organizacijos „NHS Providers“ vadovas.

„Per pastarąją savaitę į ligonines paguldyta 5 000 naujų COVID-19 pacientų – tai atitinka 10 pilnų ligoninių... Tad tai išties didelis iššūkis“, – transliuotojo BBC radijui sakė Chrisas Hopsonas.

Ligoninių vadovai „žino, kad yra tam tikrų laisvų pajėgumų globos ir slaugos namų sektoriuje, ir su kolegomis iš globos ir slaugos namų aiškinasi, ar gali pasinaudoti šiais pajėgumais“, pridūrė jis.

Anglijoje antradienį įsigaliojo griežtas karantinas, nes ankstesnės priemonės nesustabdė greito užsikrėtimo atvejų skaičiaus augimo. Mažiausiai šešioms savaitėms uždarytos mokyklos ir nebūtinų prekių parduotuvės.

JK koronavirusu iš viso užsikrėtė jau daugiau kaip 2,8 mln. žmonių. Trečiadienį užregistruota daugiau kaip 1 tūkst. mirties per 28 dienas po teigiamo COVID-19 testo rezultato atvejų – tai didžiausias mirčių skaičius nuo balandžio.