Premjero biuras naujienų agentūrai BNS nurodė, kad prieš pasirašydamas įsaką K. Karinis paskambino I. Vinkelei ir padėkojo jai bei jos komandai už darbą.

Premjeras taip pat informavo A. Pabriką, kad atsižvelgiant į ankstesnę praktiką ir jo didelę darbo patirtį vyriausybėje, jis bus paskirtas laikinuoju sveikatos apsaugos ministru ir eis šias pareigas iki naujo ministro paskyrimo.

Premjero įsakas įsigaliojo iškart.

Antradienį K. Karinis iš centro dešiniųjų partijos „Naujoji vienybė“ pareiškė nepasitikėjimą partijos „Judėjimas „Už!“ sveikatos apsaugos ministre I. Vinkele ir pagal koalicijos bendradarbiavimo susitarimą paragino aljansą „Už plėtrą/Už!“, kuriam priklauso „Judėjimas „Už!“, paskirti naują kandidatą į šį postą.

Premjeras anksčiau keletą kartų išreiškė nepasitenkinimą Sveikatos apsaugos ministerijos ir I. Vinkelės rezultatais kovojant su koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimu, tačiau naujausia jo kritika buvo susijusi su aiškaus skiepijimo plano nebuvimu.

Vyriausybė antradienį turėjo išklausyti Sveikatos apsaugos ministerijos parengtą vakcinavimo planą, bet jo pristatymas buvo atidėtas iki ketvirtadienio.

„Judėjimas „Už!“ naujuoju sveikatos apsaugos ministru pasiūlė savo lyderį, susivienijimo „Už plėtrą/Už!“ frakcijos parlamente pirmininką Danielį Pavliutą.