Sausio 3 d. popiežius Pranciškus prisipažino skaitęs laikraščiuose, kad žmonės graibstė lėktuvų bilietus ir stengėsi išskristi iš šalies, kad išsisuktų nuo vyriausybės įvestų apribojimų ir galėtų smagiai praleisti laiką svetur, rašo „The Guardian“.

„Jie negalvojo apie tuos, kurie pasiliko namuose, apie tuos, kurie pajuto skaudžius karantino padarinius ir dabar patiria ekonominių sunkumų, apie tuos, kurie serga. Jiems terūpėjo išvykti ir pasilinksminti“, – kalbėjo popiežius.

„Tai iš tiesų mane liūdina“, – konstatavo Katalikų Bažnyčios vadovas, kreipdamasis į visuomenę per Vatikano Apaštališkuosiuose rūmuose nufilmuotą vaizdo įrašą.

Palaiminimas paprastai suteikiamas pro langą, žvelgiantį į Šv. Petro aikštę, tačiau šįkart ceremonija vyko viduje, kad aikštėje nesibūriuotų žmonės. Taip buvo siekta užkirsti kelią koronaviruso plitimui.

„Nežinome, kas mūsų laukia 2021-aisiais, tačiau visi juk galime bent kiek pasistengti ir pasirūpinti vieni kitais. Deja, visada kyla pagunda rūpintis tik savo reikalais“, – pridūrė popiežius Pranciškus.

Daugelyje valstybių šiuo metu įvesti griežti apribojimai, kurių tikslas – užkirsti kelią koronaviruso plitimui. Šis virusas jau susargdino per 84 mln. žmonių įvairiose pasaulio šalyse.