Tačiau barai ir restoranai liks uždaryti iki sausio pabaigos. Liks galioti ir griežti kontaktų ribojimai: į svečius galės ateiti ne daugiau kaip du asmenys iš kito namų ūkio. Per daugiau kaip keturių asmenų susibūrimus, kaip ir iki šiol, bus privaloma dėvėti kaukes, sakė premjeras.

Naujų infekcijų skaičius Liuksemburge, lyginant su gruodžio pradžia, sumažėjo – nuo vidutiniškai 550 iki 167 per parą. „Situacija lieka įtempta, tačiau tendencijos yra teigiamos“, - kalbėjo X. Bettelis.
Bus sušvelninta ir naktinė komendanto valanda. Ji galios nuo 23.00 iki 6.00 val., o ne nuo 21.00 iki 6.00 val., kaip dabar.

„Sausis bus kritinis mėnuo“, - sakė sveikatos ministrė Paulettė Lenert. Tačiau esą džiugu pasakyti, kad visų pirma nuo Kalėdų galiojančios griežtos priemonės duoda rezultatų.

Sprendžiant dėl naujų taisyklių, buvo atsižvelgta ir į tai, kad vis daugiau žmonių psichiškai kenkia nuo ribojimų, pažymėjo X. Bettelis. Šios problemos esą negalima sumenkinti. Ligoninėse mažėja Covid-19 pacientų skaičius, tačiau daugėja psichinių ligonių.

Pandemija smarkiai smogė 600 000 gyventojų turinčiam Liuksemburgui. Iki šiol čia mirė 502 virusu užsikrėtę žmonės. 124 asmenys gydomi klinikose, 34 jų – intensyvios terapijos skyriuose.