Pranešama, jog Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentas, aiškia persvara pralaimėjęs lapkričio mėnesį įvykusiuose rinkimuose, svarsto vykti į savo golfo aikštyną „Turnberry“, kad nereikėtų dalyvauti J. Bideno inauguracijoje, skelbia independent.co.uk.

Škotijos pirmoji ministrė N. Sturgeon priminė, kad draudžiama vykti į šalį ar iš jos be svarios priežasties, ir pasakė: „Golfo tikrai nelaikau svarbia priežastimi.“ Baltųjų rūmų atstovai ne kartą atsisakė atskleisti, ką kadenciją baigiantis prezidentas veiks sausio 20-ąją, kai bus inauguruotas J. Bidenas, todėl pasigirdo spėlionių, ar jis apskritai dalyvaus ceremonijoje.

Kita vertus, kaip rašė „Sunday Post“, Prestviko oro uosto personalui buvo pranešta sausio 19 d. laukti nusileidžiančio JAV kariuomenei priklausančio lėktuvo „Boeing 757“ (juo anksčiau skraidė D. Trumpas).

Paklausta, ar D. Trumpas galėtų atskristi į Škotiją, kad išvengtų inauguracijos, N. Sturgeon atsakė: „Neįsivaizduoju, kokie yra Donaldo Trumpo kelionių planai. Tikiuosi ir viliuosi, kaip ir visi tikisi, bet nebūtinai viliasi, kad dabartinis jo kelionių planas – palikti Baltuosius rūmus. Bet daugiau nieko nežinau. Dabar į Škotiją gali atvykti tik svarią priežastį turintys asmenys. Šis draudimas galioja visiems, įskaitant JAV prezidentą. Golfo tikrai nelaikau svarbia priežastimi.“