„Mes jau iki mirties paskirti į vieną komandą“, – pasakė A. Lukašenka. (Pokalbio su juo ištrauka buvo pademonstruota propagandinio Rusijos televizijos kanalu „Rossija 1“ transliuojamos laidos anonse, informuoja portalas rbc.ru.)

Kaip skelbia su A. Lukašenka siejamas „Telegram“ kanalas „Pul pergovo“, „Rossija 1“ kanalas sekmadienį transliuos „išskirtinį" A. Lukašenkos interviu.

Skelbiama, kad A. Lukašenka bus parodytas ne tik savo darbo kabinete, bet ir ledo aišktelėje.

Anksčiau A. Lukašenka yra lyginęs V. Putiną su tikru broliu.

„Esu net viešai jam pasakęs, kad gal ateis tokie laikai, kai teks atsišaudyti surėmus nugaras, kaip kariai sako“, – kalbėjo A. Lukašenka 2017-ųjų pavasarį.

A. Lukašenkos santykiai su Rusija iki prasidėjusių protestų buvo gana permainingi ir jis nekart bandė kiršinti Maskvą su Europos Sąjunga, kai jam tai būdavo naudinga. Tačiau šalyje po rugpjūčio 9-osios rinkimų prasidėjus masiniams protestams jis kreipėsi patarimo ir pagalbos į V. Putiną.

2020-aisiais, sulaukęs Rusijos prezidento palaikymo kovoje su opozicija, A. Lukašenka dar sykį prisiminė savo ryžtą prireikus su V. Putinu ir nugaras suremti.

„Jei pamenate, dar prieš metus sakiau (o jūs pasijuokėte), kad gali būti, jog ateis tokie laikai, kad mudviem teks atsišaudyti surėmus nugaras. Sureagavote kaip į juoką. Bet matote, kaip viskas pasisuko“, – kalbėjo A. Lukašenka Rusijos propagandinės žiniasklaidos atstovams 2020-ųjų rugsėjį.

„Su Rusijos prezidentu mes aiškiai ir tvirtai susitarėme išlikti patikimais draugais ir garantuoti vienas kitam paramą. Mes konstatavome nepaneigiamą faktą, kad šiuo metu Rusija ir Baltarusija, arba Putinas ir Lukašenka, kitų draugų neturi. Ar pamenate, kaip kažkada seniai sakiau (Rusijos žiniasklaida tada tik juokėsi), kad dar ateis laikai, kai su Rusijos prezidentu teks suremti nugaras ir atsišaudyti? Kaip tik taip ir įvyko“, – pakartojo A. Lukašenka 2020-ųjų spalį per susitikimą su Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos darbuotojais.

Baltarusiją iki šiol krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti.

Prasidėjus protestams šalyje A. Lukašenka savo šalies žurnalistams interviu nebedalija, jis renkasi išskirtinai Rusijos propagandinius kanalus.

Neseniai leidinys „The Insider“, remdamasis Rusijos prezidento tarptautinių ryšių valdybos duomenimis, pranešė, kad Maskva ketina Baltarusijoje steigti savo partiją, kuri būtų nukreipta prieš A. Lukašenkos režimą, bet pasisakytų už integraciją su Rusijos Federacija.