„Nusprendėme nuo vidurnakčio (antradienį, 0.00 val. Grinvičo laiku) sausio mėnesiui įvesti teisinį reikalavimą likti namuose, išskyrus svarbius tikslus, – ji sakė šalies parlamentui Edinburge. – Tai panašu į praėjusių metų kovo karantiną.“

N. Sturgeon, vadovaujanti nepriklausomybę palaikančiai Škotijos nacionalinei partijai (SNP), sakė, kad Didžiojoje Britanijoje aptiktas naujos atmainos koronavirusas sudavė „smarkų smūgį“ kovoje su virusu.

Ji sakė, kad esama „įtikinamų“ įrodymų, kad „naujosios atmainos koronavirusas jau yra atsakingas už beveik pusę visų naujų atvejų Škotijoje“.

„Šiuo metu matome staigaus infekcijų augimo tendenciją ir neperdėdama galiu sakyti, kad esu labiau susirūpinusi dabartine situacija nei bet kuria kita nuo kovo“, – pridūrė ji.

Toks vyriausybės žingsnis padidins spaudimą Didžiosios Britanijos premjerui Borisui Johnsonui pasekti šiuo pavyzdžiu, atsižvelgiant į naujosios atmainos koronaviruso daromą spaudimą sveikatos priežiūros institucijoms.

Šio pranešimo sulaukta tą pačią dieną, kai Didžioji Britanija pradėjo skiepyti „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurta vakcina nuo koronaviruso.

Pažadėdamas iki kovo šalyje paskiepyti dešimtis milijonų žmonių, B. Johnsonas stočiai „Sky News“ sakė, kad dėl augančio infekcijų skaičiaus Anglijoje teks sugriežtinti apribojimus.

„Jei pažvelgtumėte į skaičius, nėra jokių abejonių, kad turėsime imtis griežtesnių priemonių ir apie jas paskelbsime tam tinkamu laiku“, – sakė premjeras.

N. Sturgeon Škotijos parlamento nariams sakė, kad skiepijimo naująja vakcina pradžia yra „labai teigiama“.

Ji pabrėžė, kad būtina sustabdyti viruso plitimą, o tam reikalingi dar griežtesni apribojimai.