Pirmasis paskiepytas 82-ejų Brianas Pinkeris. Tai pacientas, kuriam reguliariai atliekama dializė.

Remiantis britų sveikatos apsaugos tarnybos duomenimis, 7 val. 30 min. Oksfordo universitetinėje ligoninėje buvo paskiepytas 82-ejų B. Pinkeris.

Oksforde gyvenantis B. Pinkeris teigė besididžiuojantis jo mieste sukurta vakcina.

„Aš taip džiaugiuosi, kad šiandien būsiu paskiepytas nuo COVID-19 vakcina, kuri buvo sukurta Oksforde“, – teigė jis.

„Slaugės, gydytojai ir darbuotojai šiandien buvo nuostabūs, o dabar iš tiesų galiu laukti mano ir žmonos Shirley 48-ųjų vestuvių metinių šventės, kuri įvyks kiek vėliau šiais metais“, – sakė B. Pinkeris.

Savaitgalį pirmosios siuntos pasiekė vakcinacijos centrus. Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) vadovas Simonas Stevensas tai pavadino „labai svarbiu žingsniu žmonijos kovoje su koronavirusu“.

Priešingai nei „Pfizer“ ir „Biontech“ vakcina, britų preparatas gali būti laikomas šaldytuve, o tai palengvina jo transportavimą ir sandėliavimą.

Didžiojoje Britanijoje pirmiausiai skiepijami vyriausi gyventojai, taip pat slaugos namų personalas ir medicinos įstaigų darbuotojai. Taikydama naują strategiją, šalis nori smarkiai padidinti skaičių tų žmonių, kuriems būtų suleista bent pirmoji vakcinos dozė.

Antrą vakcinos dozę jie gautų ne, kaip pradžioje planuota, praėjus trims savaitėms, o praėjus 12 savaičių. Dėl to daugiau rizikos grupės pacientų bus anksčiau apsaugoti nuo viruso.