Incidentas įvyko kelios dienos po to, kai panašiomis aplinkybėmis Malyje žuvo trys prancūzų kariai.

Kariuomenės teigimu, nuo 2013 metų, kai Prancūzija pirmą kartą atsiuntė į Malį savo pajėgas, kad padėtų išstumti džihadistus, šioje Vakarų Afrikos šalyje žuvo 50 prancūzų karių.

Prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) „su dideliu liūdesiu sužinojo“ apie seržantės Yvonne Huynh (Ivon Huin) ir grandinio Loico Risserio (Loiko Riserio) žūtį Menakos regione, pranešė jo biuras.

33-ejų Y. Huynh, mažo vaiko motina, yra pirmoji žuvusi karė nuo Prancūzijos operacijos Sachelio regione pradžios.

L. Risseriui buvo 24 metai. Abu jie priklausė pulkui, besispecializuojančiam žvalgyboje.

„Jų transporto priemonė per žvalgybos misiją užvažiavo ant savadarbio sprogstamojo įtaiso“, – apie šeštadienio incidentą pranešė Prancūzijos prezidentūra.

Per sprogimą buvo sužalotas dar vienas karys, bet jo gyvybei pavojus negresia, priduriama pranešime.

Su „al Qaeda“ susijusi „Islamo ir musulmonų rėmimo grupė“ (GSIM) prisiėmė atsakomybę už pirmadienį surengtą ataką, pareikalavusią trijų prancūzų karių gyvybių.

Jie taip pat žuvo jų automobiliui užvažiavus ant sprogmens.

Prancūzija yra pasiuntusi į Vakarų Afriką daugiau kaip 5 000 karių, dalyvaujančių operacijoje „Barkhane“ („Barchanas“) ir padedančių kovoti su ekstremistų grupuotėmis.

2013 metais prasidėjus Prancūzijos vadovaujamai karinei operacijai islamo ekstremistai kovotojai buvo išsklaidyti Malio šiauriniame regione, kurį jie faktiškai kontroliavo. Tačiau sukilėliai persigrupavo dykumoje ir dabar dažnai surengia atakų prieš Malio kariuomenę bei jos sąjungininkus.