Penkiolikoje iš 101 Prancūzijos departamento, kuriuose įvesta komendanto valanda, draudimas išeiti iš namų dabar prasidės 18.00, o ne 20.00 val. vietos laiku. Tarp jų yra Pajūrio Alpių departamentas, kuriam priklauso Viduržemio jūros pakrantės kurortinis miestas Nica.

Kiti susiję rajonai išsidėstę šalies rytuose, tuo tarpu Paryžiuje apribojimai kol kas papildomai negriežtinami.

„Virusas ir toliau plinta Prancūzijoje... tačiau esama skirtumų tarp regionų“, - pareiškė vyriausybės atstovas Gabrielis Attalis, pranešdamas apie šį žingsnį.

„Jei padėtis tam tikruose rajonuose dar labiau pablogės, priimsime reikiamus sprendimus“, – kalbėjo jis transliuotojui TF1.

Šią priemonę ypač ragino priimti merai, vis labiau nerimaujantys, kad vietos sveikatos sistemai tenka vis didesnis krūvis daugėjant susirgimų atvejų.

G. Attalis taip pat patvirtino, kad teatrai, kino teatrai ir koncertų salės nuo sausio 7 dienos dar neatsidarys, kaip buvo planuojama anksčiau.

Taip pat vyriausybės atstovas išreiškė pasitenkinimą Prancūzijoje vykstančios vakcinavimo nuo COVID-19 kampanijos tempu, nors transliuotojas TF1 pažymėjo, kad šalyje nuo praėjusio savaitgalio iki šiol paskiepyti tik 332 žmonės, palyginti su daugiau nei 130 000 Vokietijoje.

Teigdamas, kad Prancūzija savo kampaniją nukreipė į pagyvenusių žmonių globos namus ir kad tai užima daugiau laiko, G. Attalis teigė: „Nespręskime apie skiepijimo kampaniją, kuri truks šešis mėnesius, vos po kelių dienų.“