Taip pat iki vasario 7-osios pratęsiama šalyje dėl koronaviruso pandemijos antrosios bangos lapkričio 9-ąją įvesta ekstremalioji padėtis.

Šiuo sprendimu buvo patvirtintas antradienį ministrų kabinetas iš principo pasiektas susitarimas dėl komendanto valandos įvedimo. Šalies gyventojai nuo gruodžio 30-osios iki sausio 4 dienos privalės nuo 22 iki 5 val. būti savo gyvenamojoje vietoje, BNS sakė Valstybės kanceliarijos atstovai. Tokia pati tvarka galios sausio 8–9 dienomis.

Griežtinti žmonių judėjimo dieną kol kas neplanuojama. Prekybos ir paslaugų centrai galės dirbti nuo 6 iki 21 valandos, kad darbuotojai spėtų nuvykti į darbą ir sugrįžti nepažeisdami reikalavimų.

Komendanto valandos metu visuomeninis transportas toliau veiks, patvirtino susisiekimo ministras Talis Linkaitis.

Ministras per „Twitter“ parašė, kad Latvijoje visuomeninis transportas kursuos ir galiojant ekstremaliajai padėčiai, kad žmonės galėtų nuvažiuoti į darbą ir iš jo grįžti, pasiekti autobusų ir traukinių stotis bei oro uostus. Viešojo transporto priemonėse keleivių negalės būti daugiau kaip pusė numatytų vietų.

Visi kultūros objektai, parodos ir mugės, įskaitant kalėdines, bus uždarytos. Taip pat uždrausta teikti visas grožio paslaugas.

Darbuotojai, jeigu tai įmanoma, turi dirbti iš namų

Trečiadienį Latvijoje fiksuotas rekordinis COVID-19 atvejų paros prieaugis – koronavirusinė infekcija buvo nustatyta 1 367 žmonėms, dar 23 anksčiau užsikrėtę žmonės mirė.