„Paveiktoje teritorijoje yra daug namų“, – teigė policijos gelbėjimo operacijos vadas Rogeris Pettersenas.

R. Pettersenas sakė, kad šiuo metu nežinoma, ar yra dingusių žmonių. Jis taip pat negalėjo suteikti informacijos apie sužeistųjų būklę.

„Sąlygos sudėtingos. Tamsu ir blogas oras“, – teigė jis. Pasak pareigūno, gelbėjimo operacijai mesti visi ištekliai, įskaitant sraigtasparnius.

Evakuoti žmones buvo nusiųsti į netoliese esantį viešbutį, kur jiems bus suteikta visokeriopa pagalba, tikino R. Pettersenas.

Policijai apie nuošliaužą pranešta apie 4 val. vietos laiku (5 val. Lietuvos laiku). Netrukus buvo sutelktos didelės policijos, ugniagesių gelbėtojų, Raudonojo Kryžiaus ir kitų tarnybų pajėgos.

Nelaimė įvyko Gjerdrumo komunoje, apie 40 km į šiaurės vakarus nuo Oslo.

Teisingumo ir viešojo saugumo ministrė Monica Maeland taip pat paskelbė stebinti situaciją.

„Žemės nuošliauža nunešė kelis namus. Gelbėjimo tarnybos, padedant Norvegijos civilinės gynybos tarnybai ir kariuomenei, evakuoja [žmones]", – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė šalies policija.

Norvegų žiniasklaida pranešė, kad iki 200 žmonių buvo evakuoti iš savo namų ir kad buvo sužeisti devyni žmonės, bet nė vieno iš jų būklė nėra kritinė.

„Policija tai laiko nelaime“, – transliuotojui NRK sakė operacijų vadovas Rogeris Pettersenas.

Pasak jo, pagalbos centras sulaukė skambučių iš žmonių, kurie sakė, kad juda visas namas.

„Tad yra dramatiškų pranešimų, padėtis rimta“, – pridūrė R. Pettersenas.

Norvegijos premjerė Erna Solberg pareiškė užuojautą. „Skaudu matyti, kaip gamtos jėgos nuniokojo Jerdrumą. Mintimis esu su visais, kuriuos paveikė ši nuošliauža“, – socialiniuose tinkluose rašė ji.