Jūrų ir upių transporto agentūros „Rosmorrečflot“ atstovas Aleksejus Kravčenka naujienų agentūrai AFP sakė, kad gelbėtojai dingusių žvejų ieško iš oro ir jūroje.

„Oficialiai tęsiame paieškos ir gelbėjimo operaciją“, – sakė A. Kravčenka ir pridūrė, kad tame rajone dirba du laivai ir lėktuvas „An-74“.

Anksčiau antradienį Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad beveik nebeliko vilčių rasti daugiau išgyvenusiųjų per audrą Arkties vandenyno jūroje.

Šaltinis Nepaprastųjų situacijų ministerijoje naujienų agentūrai TASS sakė, kad gelbėtojai patikrino 500 kv. km jūros plotą, bet nieko nepastebėjo. Šaltinis pridūrė, jog „praktiškai nebėra šansų“ surasti dingusius žvejus.

Vėliau antradienį TASS paskelbė kitą pranešimą, kuriame cituojamas šaltinis ministerijoje, sakęs, kad „visi 17 žmonių žuvo“.

Pirmadienį pradėti paiešką trukdė stipri pūga, iki keturių metrų aukščio bangos ir 20–25 Celsijaus laipsnių šaltis.

Tuo metu apie paieškų ir gelbėjimo operacijos eigą informuotas šaltinis AFP sakė, kad „tokiomis sąlygomis žmogus negali ištverti daugiau nei 15 minučių“.

Privatus žvejybinis laivas nuskendo Barenco jūroje netoli Naujosios Žemės salyno pirmadienį maždaug 6 val. 30 min. (5 val. 30 min. Lietuvos laiku), žvejams keliant tinklą su laimikiu.

Pareigūnai mano, kad su Rusijos vėliava plaukiojantis, nuo 1979 metų eksploatuojamas laivas apvirto dėl apledėjimo.

Antradienį šaltinis Nepaprastųjų situacijų ministerijoje naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad nuskendęs laivas pasiekė Barenco jūros dugną apie 130 m gylyje. Pasak šaltinio, ketvirtadienį ryte į nelaimės vietą turi atvykti aparatas, galintis dirbti dideliame gylyje.

Praėjus 10 minučių po nelaimės pro šalį plaukęs laivas išgelbėjo du žvejus iš apvirtusio tralerio. Išgelbėtieji sakė, kad vienas įgulos narys žuvo jų akyse.

A. Kravčenka antradienį sakė, kad du išgelbėti žvejai yra viename iš paieškos laivų, kur „sutiks Naujuosius metus“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį išreiškė „gilią užuojautą“ aukų šeimoms ir tarė „paramos žodžių“ išgyvenusiesiems.