Demokratų kontroliuojami Atstovų Rūmai 322 balsais prieš 87 patvirtino D. Trumpo mėgintą užblokuoti teisės aktą, numatantį, kaip paskirstyti 740,5 mlrd. dolerių (605,1 mlrd. eurų) gynybai ir su ja susijusioms sritims finansuoti. Šį projektą palaikė ne vien demokratai, bet ir 109 respublikonai.

Panašus balsavimas įvyks respublikonų dominuojamame Senate, kur įstatymą taip pat turi palaikyti mažiausiai du trečdaliai senatorių, kad prezidento veto būtų atmestas.

Po balsavimo Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi savo pareiškime pasmerkė „beatodairišką“ D. Trumpo veto ir ragino prezidentą „užbaigti paskutinės minutės chaoso kurstymo kampaniją“.

Ankstesnę dieną D. Trumpas nusileido respublikonų ir demokratų spaudimui, nenoriai pasirašęs projektą, pagal kurį numatoma skirti 900 mlrd. dolerių (735,4 mlrd. eurų) pagalbai dėl koronaviruso pandemijos ir ekonomikos gaivinimo pastangoms. Anksčiau prezidentas šį teisės aktą irgi grasino blokuoti.

D. Trumpo kapituliacija dėl COVID-19 pagalbos paketo ir gresiantis pirmasis jo veto atmetimas Kongrese yra naujausi blėstančios prezidento galios ženklai, jam ruošiantis palikti Baltuosius rūmus sausio 20 dieną.

2021-ųjų fiskalinių metų Nacionalinis gynybos įgalinimo įstatymas (NDAA) anksčiau šį mėnesį buvo priimtas Atstovų Rūmuose 335 balsais prieš 78, o vėliau patvirtintas Senate, kur jį parėmė 84 senatoriai ir 13 balsavo „prieš“.

Tačiau prezidentas vetavo NDAA, nes šiuo teisės aktu nepanaikinamas 1996 metų Komunikacijų padorumo įstatymo (CDA) 230-ąjį skyrius, numatantis apsaugos priemones interneto kompanijoms, ginančias jas nuo atsakomybės už vartotojų paskelbtą turinį.

D. Trumpas taip pat priešinosi NDAA nuostatoms, kad turi būti pervadintos kai kurios JAV karinės bazės, pavadintos generolų, per 1861–1865 metų JAV pilietinį karą vadovavusių secesionistinių, vergiją palaikančių Pietų valstijų pajėgoms, vardais.

Kartu su NDAA D. Trumpas per savo ketverius darbo Baltuosiuose rūmuose metus yra vetavęs devyni įstatymus. Kongresas iki šiol nebuvo surinkęs pakankamai balsų šio prezidento veto atmesti.