Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šiuos išpuolius, tačiau džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) vietos padalinys, besipriešinantis taikos derybų procesui, nuolat rengia išpuolius prieš civilius ir Afganistano saugumo pajėgas. Džihadistų kovotojai yra dalyvavę susirėmimuose ir su didesnio bei galingesnio Talibano sukilėliais.

Talibanas nutraukė savo išpuolius prieš JAV ir tarptautines pajėgas, tačiau toliau atakuoja Afganistano saugumo pajėgas, nepaisant šiemet prasidėjusių sukilėlių ir JAV palaikomos vyriausybės derybų.

Ankstų pirmadienio rytą Talibano sukilėliams atakavus rajono policijos būstinę vakarinėje Faros provincijoje žuvo vienas policininkas ir dar trys buvo sužeisti, pranešė provincijos policijos viršininko atstovas Mohibullah Mohibas.

Pasak jo, išpuolis prasidėjo policijos pareigūnams pašovus sprogdintoją mirtininką. Tačiau jo automobilis vis tiek sprogo, o po sprogimo kovotojai pradėjo šaudyti. Taip pat buvo nukauti mažiausiai keturi kovotojai ir dar aštuoni buvo sužeisti.

Rytinėje Gazni provincijoje buvo nušauti du mokesčių inspekcijos darbuotojai, pranešė policijos viršininko atstovas Khanas Seratas.

Rytinėje Chosto provincijoje sprogus pakelės bombai žuvo vienas saugumo pajėgų narys ir du žmonės buvo sužeisti, vienas jų – provincijos tarybos narys, informavo provincijos tarybos vadovas Kafelis Rayanas.