Roberto Kocho institutas (RKI), pagrindinė Vokietijos užkrečiamųjų ligų tyrimo įstaiga, pirmadienį pranešė, kad per pastarąją parą nuo koronavirusinės infekcijos mirus dar 348 žmonėms, bendras COVID-19 aukų skaičius išaugo iki 30 126.

RKI duomenimis, per parą buvo nustatyti 10 976 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, o bendras patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius išaugo iki 1,65 milijono.

Šis prieaugis yra gerokai mažesnis nei buvo nei prieš savaitę, tačiau šį skirtumą galėjo nulemti mažesnės testavimo apimtys ir lėtesnis duomenų pateikimas kalėdiniu laikotarpiu.

Per pirmąją pandemijos bangą Vokietijoje buvo palyginti mažas mirštamumas, tačiau pastarosiomis savaitėmis kiekvieną parą šalyje nuo koronavirusinės infekcijos miršta šimtai žmonių.

Tarp didžiųjų Europos šalių daugiau mirties atvejų fiksuojama Italijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje ir Ispanijoje.

Gruodžio 16 dieną Vokietijoje įsigaliojo griežtas karantinas, truksiantis bent iki sausio 10 dienos.

Buvo uždarytos visos mažmeninės prekybos vietos, išskyrus maisto parduotuves, vaistines, optikas, degalines, automobilių ir dviračių remonto dirbtuves, bankų ir pašto skyrius, skalbyklas ir chemines valyklas. Taip pat darbą sustabdė grožio salonai ir kirpyklos, o muziejai, sporto salės, baseinai ir teatrai jau buvo uždaryti anksčiau. Restoranams ir kavinėms leista maistą pardavinėti tik išsinešti.