Remiantis pirminiais duomenimis, žmonės per šį incidentą nenukentėjo, bet buvo gauta pranešimų apie kilusią paniką ir apgadintus pastatus.

Apie 7 val. 30 min. Grinvičo (ir Lietuvos) laiku užfiksuoti požeminiai smūgiai, kurių epicentras buvo maždaug už 50 km į pietus nuo 35 tūkst. gyventojų turinčio Sisako miesto, buvo juntami ir Zagrebe, nurodė EMSC.

Tuo metu vietos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad Sisake buvo apgadinti kai kurių pastatų fasadai.

Netoliese esančio 24 tūkst. gyventojų turinčio Petrinios miesto meras Darinko Dombovičius (Darinkas Dumbovičius) visuomeninei televizijai HRT sakė, kad „gatvėse pažiro plytų ir čerpių“ taip pat nugriuvo kaminų. Jis nurodė, kad vėliau pirmadienį Petrinioje apsilankys Kroatijos prezidentas ir premjeras.

Požeminiai smūgiai taip pat buvo juntami kaimyninėje Bosnijoje ir Hercegovinoje. Vėliau taip pat buvo užfiksuoti keli silpnesni pakartotiniai smūgiai.

Kovo 22-ąją Zagrebą supurtė 5,3 balo žemės drebėjimas, kuris buvo smarkiausias Kroatijos sostinėje per kelis dešimtmečius. Tąsyk žuvo vienas žmogus, dar mažiausiai 27 buvo sužeisti, taip pat kai kurie pastatai buvo smarkiai apgadinti.

Pirmadienį įvykęs drebėjimas atrodė silpnesnis.

Balkanų regioną kerta keletas didelių tektoninių lūžių, tad jame žemės drebėjimai gana dažni.