Verslininkui, buvusiam ministrui Cavitui Caglarui priklausanti „Olay TV“ pradėjo transliacijas lapkričio 30 dieną, o penktadienį buvo išjungta.

Apie uždarymą televizijos darbuotojai pranešė tiesioginiame eteryje.

C. Caglar pareiškė atsisakęs projekto, nes televizijos stoties redakcijos linija pernelyg priartėjo prie prokurdiškos opozicijos, o redaktorius tvirtino, kad savininkas pasidavė vyriausybės spaudimui.

Vykdomasis redaktorius Suleymanas Sarilaras (Suleimanas Sarilaras) tiesioginiame eteryje teigė, kad tinklas siekė išlaikyti vienodą atstumą nuo visų susiskaldžiusios Turkijos visuomenės segmentų.

„Tačiau pamatėme, kad nebegalime tęsti tokio pobūdžio transliacijų. Cavitas teigė, kad jį labai spaudžia vyriausybė ir kad jis negali judėti pirmyn“, – tvirtino jis.

Po šio redaktoriaus pareiškimo „Olay TV“ transliacijos nutrūko.

C. Caglar pareiškė, kad „Olay TV“ prarado nešališkumą ir tapo artima Liaudies demokratijos partijos (HDP) linijai. Vyriausybė šią organizaciją kaltina ryšiais su už įstatymo ribų paskelbtais kurdų kovotojais.

„Aš aktyviai dalyvauju centro dešinės politikoje ir tarnauju šaliai. Mane neramino „Olay TV“ redakcijos laidos“, – sakoma verslininko pareiškime.

„Pasidalijau savo nuogąstavimais su savo verslo partneriu, nes („Olay TV“) perėjo nuo nešališkų prie HDP palaikančių transliacijų. Aš pasiūliau „sukurti pusiausvyrą įtraukiant į kanalo veiklą keletą papildomų kolegų“, bet partneris nesutiko“, – sakė C. Caglaras.

„Informavau jį, kad tokiomis aplinkybėmis nebegalėsiu tęsti ir turiu pasitraukti iš šio tinklo“, – pridūrė jis.

Turkija laikoma viena iš pasaulio šalių, kurioje kali daugiausia žurnalistų. Tarptautinės nevyriausybinės organizacijos „Reporteriai be sienų“ (RSF) sudarytame Pasaulio spaudos laisvės indekse Turkija užima 154 vietą tarp 180 valstybių.