Penktadienį skelbta apie 29 018 užsikrėtimo atvejus ir mirusius 563 pacientus. Ketvirtadienį šalyje fiksuoti rekordiniai sergamumo ir mirštamumo rodikliai, nustačius 29 935 naujus koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejus ir mirus 635 pacientams.

Maskvoje per praėjusias 24 valandas nustatyta 7 480 COVID-19 atvejų ir mirė 77 pacientai.

Operatyvinio štabo duomenimis, nuo pandemijos pradžios Rusijoje testais patvirtinta 3 21 964 COVID-19 atvejų, 54 226 užsikrėtę asmenys mirė, daugiau kaip 2,42 mln. pasveiko, iš jų 28 185 – per pastarąją parą.

Nuo žiemos pradžios kiekvieną savaitę Rusijoje fiksuojami nauji užsikrėtusiųjų ir mirusiųjų nuo COVID-19 infekcijos rekordai. Ligos epicentrai yra sostinėje Maskvoje ir antrame pagal dydį mieste Sankt Peterburge.

Nerimą kelia ir padėtis skurdesniuose šalies regionuose, kur medicinos įstaigos blogiau aprūpintos.

Nepaisant to, oficialūs duomenys rodo, kad Rusijoje mirtingumas nuo viruso yra mažesnis nei Vakarų Europoje ar Jungtinėse Valstijose. Prezidentas Vladimiras Putinas tuo giriasi jau ne vieną mėnesį.

Praėjusią savaitę per spaudos konferenciją jis pareiškė, kad Rusijai pavyko suvaldyti pandemiją "geriau" nei vakariečiams.

Paminėtina, kad Rusijos valdžia mirtimis nuo COVID-19 laiko tik tuos atvejus, kai skrodimo metu patvirtinama, jos virusas buvo pagrindinė priežastis.

Statistikos tarnybos „Rosstat“ duomenimis, šių metų spalį šalyje užregistruota 50 tūkst. daugiau mirčių nei pernai per tą patį mėnesį.

Šiemet nuo kovo iki spalio, palyginus su tuo pačiu 2019-ųjų laikotarpiu, mirčių perviršis pasiekė 165 tūkstančius, o tai rodo, kad tikrasis pandemijos aukų skaičius galbūt yra daug didesnis, nei pripažįsta valdžios institucijos.

Siekdama apsaugoti ir taip sunkius laikus išgyvenančią ekonomiką, Maskva iki šiol atsisakė visos šalies mastu paskelbti karantiną. Pažaboti pandemiją tikimasi masiškai skiepijant žmones šalyje sukurta vakcina „Sputnik V“.

Sveikatos apsaugos ministras Michailas Muraška per visuomeninę televiziją šeštadienį pareiškė, kad vakcina yra „saugi ir veiksminga“ plačiam naudojimui ir leido ja skiepyti vyresnius nei 60 metų žmones.