Šalis pagal mirčių nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 skaičių užima ketvirtą vietą pasaulyje po JAV, Brazilijos ir Indijos.

Pirmoji nuo koronaviruso buvo paskiepyta 59 metų slaugė Maria Irene Ramirez. Ši procedūra, atlikta vienoje iš sostinės Meksiko ligoninių, buvo tiesiogiai transliuojama televizijos.

„Tai geriausia dovana, kurią galėjau gauti šiais metais“, – sakė moteris.

„Dabar jaučiuosi saugesnė ir galėsiu dar drąsiau dalyvauti kare su nematomu priešu. Mums baisu, bet turime kovoti toliau“, – pridūrė ji.

Trečiadienį į Meksiką užsakytu lėktuvu iš Belgijos buvo atskraidinta pirmoji vakcinos nuo Covid-19 partija – 3 tūkst. Vokietijos bendrovės „BioNTech“ ir JAV farmacijos milžinės „Pfizer“ sukurto preparato dozių.

Pirmiausia bus skiepijami su didžiausia rizika užsikrėsti susiduriantys sveikatos priežiūros darbuotojai.

Oficialiais duomenimis, nuo pandemijos pradžios Meksikoje nustatyta maždaug 1,35 mln. COVID-19 atvejų, daugiau kaip 120 tūkst. žmonių nuo šios ligos mirė. Tačiau valdžia pripažįsta, kad tikrasis aukų skaičius tikriausiai yra daug didesnis.

Meksika tapo pirmąja Lotynų Amerikos šalimi, kurią pasiekė vakcina nuo COVID-19. Nedaug nuo jos atsiliko Čilė ir Kosta Rika, kurios ketvirtadienį taip pat turėtų pradėti masinio skiepijimo programas.