Kaip pranešė vyriausybės spaudos tarnyba, premjeras Boikas Borisovas davė nurodymą išduoti reikiamus leidimus, kad „jau šiandien Bulgarijos piliečiai galėtų grįžti į tėvynę“.

„Šiuo atveju, turint omenyje mūsų tėvynainių įtampą, baimę ir lūkesčius pasienyje, kaina neturi reikšmės. Tad dirbkite, jūsų žinioje, jei iškils tokia būtinybė, yra ir vyriausybinis lėktuvas“, - sakė B. Borisovas per pasitarimą.

Sveikatos apsaugos ministras Kostadinas Angelovas pranešė, kad visiems iš Didžiosios Britanijos atvykstantiems žmonėms oro uostuose bus atlikti greitieji antigenų testai, jiems taip pat bus skirtas 10 dienų karantinas. Nuo sausio 1 d. visi atvykstantieji į Bulgariją turės pateikti neigiamą testo dėl koronaviruso, atlikto ne vėliau kaip 72 valandos iki atvykimo, rezultatą.

Bulgarijos vyriausybė sekmadienį nusprendė nuo gruodžio 21 d. iki sausio 31 d. nutraukti oro susisiekimą su Didžiąja Britanija, kur aptikta nauja koronavirusu atmaina. Sveikatos apsaugos ministro potvarkiu visiems į Bulgarijos teritoriją iš Didžiosios Britanijos atvykstantiems žmonėms taip pat buvo įvestas 10 dienų karantinas.

Gruodžio 14 d. Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos ministras Mattas Hancockas pranešė, kad šalies mokslininkai aptiko naują koronaviruso atmainą, kuri gali būti susijusi su sparčiu Covid-19 plitimu Anglijos pietryčiuose. Pasak jo, preliminari analizė rodo, kad ši koronaviruso atmaina plinta greičiau nei žinomos.

Gruodžio 19 d. Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas paskelbė, kad, preliminariais duomenimis, nauja koronaviruso atmaina gali būti 70 proc. labiau užkrečiama. Bet jis pridūrė, jog kol kas nenustatyta, kad mirštamumas nuo mutavusio viruso būtų didesnis.