Demokratas jau yra pasiūlęs rekordinį skaičių Lotynų Amerikos kilmės kandidatų į postus savo būsimame kabinete.

„Su Migueliu Cardona Amerika turės patyrusį ir atsidavusį valstybinės mokyklos mokytoją, rodysiantį kelią“, – savo pareiškime nurodė J. Bidenas.

Jis sakė, kad M. Cardonos paskyrimas „padės mums spręsti sisteminės nelygybės problemas“ ir „psichinės sveikatos krizę mūsų švietimo sistemoje“, taip pat padės palengvinti studentų skolų naštą ir pakelti mokytojų atlyginimus.

Sausio 20 dieną prezidento pareigas perimsiantis J. Bidenas anksčiau pasiūlė Krašto saugumo departamento vadovu skirti Alejandro Mayorkasą, o Xavierą Becerrą – sveikatos sekretoriumi.

Didžiausia ir seniausia Jungtinėse Valstijose ispanakalbių teisių organizacija LULAC sveikino numatytą M. Cardonos paskyrimą ir gyrė J. Bideną už tai, kad jis vykdo pažadą į postus savo kabinete paskirti daugiau ispanakalbių nei jų dirbo Billo Clintono, George'o W. Busho ir Baracko Obamos administracijose.

„Sprendimas siūlyti Miguelį Cardoną į švietimo sekretoriaus postą reiškia, jog dabar turime galimybę, jei jis bus patvirtintas, pirmą kartą istorijoje turėti kabinete tris lotynų amerikiečius“, – nurodė organizacija.

Nacionalinė išrinktų ir paskirtų Lotynų Amerikos kilmės pareigūnų asociacija (NALEO) pažymėjo, kad puertorikiečių šeimoje gimęs ir su tėvais tik ispaniškai kalbėjęs M. Cardona susidūrė su sunkumais, kai darželyje jam teko išmokti anglų kalbą, ir per savo profesinę karjerą jis dėjo daug pastangų sumažinti atotrūkį tarp mažumų moksleivių ir jų bendraamžių.