Valdančiąją koaliciją, kurią spaudžiami aplinkybių nenoromis sudarė B. Netanyahu ir jo politinis varžovas, gynybos ministras Benny Gantzas, purtė vidaus nesutarimai ir ji jau kurį laiką buvo prie žlugimo slenksčio.

Naujo Kneseto rinkimai gali būti surengti jau kovo 23 dieną. B. Netanyahu teks užsiimti rinkimų kampanija, šalyje tebesiaučiant koronaviruso pandemijai, ir tuo pat metu dalyvauti teismo posėdžiuose, kur bus nagrinėjama jam iškelta byla dėl kyšininkavimo, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo pasitikėjimu.

B. Netanyahu dešiniojo sparno partijos „Likud“ ir B. Gantzo centro kairiųjų partijos „Mėlyna ir balta“ vadovaujama koalicija turėjo vėliausiai iki vidurnakčio sutarti dėl 2020 metų biudžeto.

Nepatvirtinus biudžeto, pagal įstatymus parlamentas turi būti paleistas, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė Kneseto atstovas spaudai Uri Michaelis.

Pasibaigęs terminas reiškia keblios politinės sąjungos tarp B. Netanyahu ir B. Gantzo pabaigą. Abu politikai varžėsi trejuose aiškaus nugalėtojo neiškėlusiuose rinkimuose pernai balandį ir rugsėjį bei šių metų kovą.