Gegužę policijos įvykdytas juodaodžio George'o Floydo nužudymas, išprovokavęs protestus visoje šalyje, privertė laikraštį atsižvelgti į savo istorinę veiklą, televizijai CNN sakė jo vyriausiasis redaktorius Mike'as Fanninas.

„Niekada nuodugniai nenagrinėjome savo elgesio, kad geriau suprastume, kaip „Star“ daugelį metų nušvietinėjo įvykius juodaodžių bendruomenėje“, – pabrėžė jis.

M. Fanninas paskelbė ilgą redakcinį straipsnį, kuriame sakė, kad Vidurio Vakarų valstijos laikraštis turi „klaidų padariusio įtakingo vietos verslo“ istoriją.

Leidinys, kuriame legendinis amerikiečių autorius Ernestas Hemingway kadaise sėmėsi žurnalistikos patirties, savo atsiprašymą paskelbė masinių protestų supurtytoms Jungtinėms Valstijoms suvedant sąskaitas su savo istorija, kurioje būta vergovės, segregacijos ir sisteminio rasizmo.

„140 metų [„Kansas City Star“] buvo viena įtakingiausių jėgų vystant Kanzas Sitį ir regioną“, – parašė M. Fanninas.

„Vis tik didžiąją dalį savo ankstyvosios istorijos – tiek dėl veikimo, tiek dėl neveikimo – jis negerbė pilietinių teisių, ignoravo ir niekino ištisas juodųjų Kanzaso piliečių kartas“, – pridūrė redaktorius.

Dienraštis, kurį daugiausia skaito baltaodžiai amerikiečiai, sekmadienį paskelbė virtinę tyrimų, rodančių, kad leidinio medžiagoje daugelį metų buvo ignoruojama regiono juodaodžių bendruomenė, išskyrus atvejus, kai jos nariai būdavo kaltinami kokiais nors nusikaltimais.

Pavyzdžiui, laikraštis parašė apie afroamerikiečių džiazo legendą Charlie Parkerį – vieną garsiausių Kanzas Sityje gimusių įžymybių – tik jam mirus 1955 metais.

Tačiau jam buvo skirtos tik keturios pastraipos, kuriose jo vardas parašytas su klaidomis (Charley), taip pat pateikiamas klaidingas jo amžius.

1977 metais „Kansas City Star“ taip pat skyrė dėmesio per potvynį baltaodžių įmonėms padarytai žalai, o ne 25 stichinės nelaimės aukoms, tarp kurių buvo aštuoni afroamerikiečiai.

Tokia diskriminacija nulėmė „nepasitikėjimą toje bendruomenėje, ir tai veria širdį“, CNN sakė M. Fanninas.

„Tikrai dabar nesame tobuli,.. dar turime daug dirbti, bet tai bent jau pradžia“, – sakė jis.