Remiantis leidinio pateikta informacija, tiriamosios žurnalistikos tinklalapiui „Bellingcat“ ir „Der Spiegel“ publikavus medžiagą apie įtariamuosius, galėjusius prisidėti prie atakos prieš A. Navalną, naujų sankcijų neplanuojama.

„Tačiau Berlynas planuoja išplėsti baudžiamąsias priemonės Rusijai. Vyriausybiniuose sluoksniuose kalbama, kad [tai įvyks] vėliausiai po nuosprendžio žmogžudystės Tyrgartene byloje, [kai] reikės veikti drauge su kitomis ES partnerėmis ir įvesti naujų sankcijų“, – rašo „Der Spiegel“.

Nuosprendis šioje nuo spalio 7 dienos nagrinėjamoje byloje turėtų būti paskelbtas kovo mėnesį.

2019 metų vasarą Berlyno Tyrgarteno rajone buvo nužudytas vadinamas Tornike K., dar žinomas kaip Zelimchanas Changošvilis. Dėl šio nusikaltimo buvo sulaikytas Rusijos pilietis. Vokietijos žiniasklaida jį įvardija kaip Vadimą Krasikovą arba Vadimą Sokolovą.

Pasak Vokietijos prokurorų, kaltinamasis gavo „Rusijos Federacijos centrinės valdybos žinybos užsakymą likviduoti čečėnų kilmės Sakartvelo pilietį Tornikę K.“

Pasak Vokietijos generalinės prokuratūros, „tokio „užsakymo“ priežastis buvo ta, kad Z. Changošvilis 2000–2004 metais kovojo separatistų pusėje per Čečėnijos karą. Remiantis tyrimu, Rusijos teisėsaugos institucijos įvardijo „Tornikę K.“ teroristu.

Vokietijos institucijų teigimu, šalies teisėsaugos institucijos kreipėsi į Rusiją, prašydamos suteikti pagalbą tyrėjams, tačiau pastaroji neteikė informacijos. Dėl to Vokietija paskelbė nepageidaujamais asmenimis du Rusijos ambasados ​​Vokietijoje darbuotojus. Atsakydama Rusija išsiuntė du Vokietijos diplomatinės atstovybės Maskvoje darbuotojus.

2020 metų birželio mėnesį Rusijos ambasadorius Vokietijoje Sergejus Nečiajevas buvo iškviestas į Vokietijos užsienio reikalų ministeriją pokalbio.

Ambasadorius buvo iškviestas, kai Vokietijos generalinė prokuratūra pateikė kaltinimus Rusijos piliečiui, sulaikytam dėl žmogžudystės Tyrgartene byloje.

Berlynas ne kartą sakė, kad dėl šios žmogžudystės gali imtis naujų baudžiamųjų priemonių prieš Rusiją, tačiau neskubės priimti sprendimo, kol vyksta teismo procesas.