„Užtvėrė kelią. Gedulo dieną nenaudosime jėgos. Grįžtu į Jerevaną“, - parašė premjeras „Facebook“ paskyroje.

Pirmadienio rytą Siuniko regiono gyventojai Goriso rajone užblokavo tarptautinę magistralę, jungiančią Armėniją su Iranu, kad N. Pašiniano kortežas negalėtų pravažiuoti. Protesto akcijos dalyviai taip pat pareiškė, jog kelias bus užtvertas tol, kol nebus paleistas Goriso meras Arušas Arušanianas, apie kurio sulaikymą buvo pranešta anksčiau pirmadienį.

Sekmadienį miesto vadovas paragino Siuniko gyventojus neleisti N. Pašinianui įvažiuoti į regioną. Pirmadienį naujienų agentūra „Armenpress“, remdamasi policijos spaudos tarnyba, pranešė apie A. Arušaniano sulaikymą. Byla perduota Tyrimų komitetui. Pats N. Pašinianas rytą kreipėsi į regiono gyventojus, ragindamas „nekurstyti aistrų“ ir reikšdamas viltį, kad įvyks konstruktyvus susitikimas.

Gruodžio 19 d. Armėnijoje buvo paskelbtas nacionalinis trijų dienų gedulas, skirtas per karą Kalnų Karabache žuvusių žmonių atminimui.

Armėnijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta opozicijos protesto akcijos, kurių dalyviai reikalauja, kad N. Pašinianas atsistatydintų. Premjero oponentai mano, jog jo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Azerbaidžano prezidento Ilhamo Alijevo lapkričio 9 d. pasirašytas bendras pareiškimas dėl visiško karo veiksmų nutraukimo Kalnų Karabache iš esmės yra kapituliacija. Opozicijos atstovai taip pat laiko premjerą atsakingu už šalies ekonomines ir socialines problemas. Jerevane beveik kasdien vyksta N. Pašiniano priešininkų manifestacijos.

Anksčiau Armėnijos prezidentas Armenas Sarkisianas, kreipdamasis į tautą, paragino surengti pirmalaikius parlamento rinkimus, o iki jų perduoti valdžią nacionalinės santarvės vyriausybei.