VRM kovos su organizuotu nusikalstamumu skyriaus pareigūnai susekė studentą, kuris „ne tik skelbė pokalbių svetainėse asmeninius teisėsaugos organų darbuotojų duomenis, bet ir agitavo dalyvauti masiniuose neramumuose Minsko srityje“, rašė V. Čemadanova.

Pasak jos, tarp nukentėjusiųjų yra vieno tyrimų skyriaus vadovas, apie kurį sulaikytasis skleidė „melagingus ir šmeižikiškus duomenis“. Iškelta baudžiamoji byla dėl šmeižto.

Tuo metu Minsko milicija pranešė, kad sekmadienį per naujus protestus sostinėje sulaikyta apie 100 žmonių.

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų. Tarp protestuotojų naudojamų metodų yra jėgos struktūrų darbuotojų, šiurkščiai slopinančių protestus, duomenų viešinimas.

Sekmadienį taip pat paskelbta, kad už dalyvavimą protestuose nuteista buvusi Baltarusijos grožio karalienė Volha Chižynkova išėjo į laisvę.

Baltarusijos sportinio solidarumo fondo pranešime socialiniame tinkle „Facebook“ sakoma, kad manekenė, 2008 metų grožio konkurso „Mis Baltarusija“ nugalėtoja ir tarptautinio konkurso „Mis Pasaulis“ dalyvė iš viso už grotų praleido 42 paras.

V. Chižynkova, buvusi Bresto futbolo klubo „Dynama-Brest“ atstovė spaudai, buvo sulaikyta lapkričio 8 dieną per protesto akciją. Ji buvo atskirai teisiama dėl trijų dalyvavimo protesto akcijose epizodų, už kuriuos manekenei buvo skirtos 12 parų ir dukart po 15 parų arešto bausmės. Kadangi skirto arešto laikas nebuvo sumuojamas, V. Chižynkova, kuriai bausmės atlikimo laikas buvo pradėtas skaičiuoti lapkričio 26-ąją, į laisvę turėjo išeiti gruodžio 11-ąją, bet tuomet nebuvo paleista.

V. Chižynkova aktyviai dalyvavo opozicijos protestuose ir pasisakydavo už demokratines permainas. Rugsėjo viduryje ji buvo atleista iš Baltarusijos nacionalinės grožio mokyklos.