Transporto priemonės su įranga riaušėms slopinti ryte važiavo iš Uručės mikrorajono sostinės centro link. Taip pat pastebėta žiediniu keliu važiavusių saugumo pajėgų mašinų. Policijos mikroautobusų kolona nuo žiedinio kelio pasuko į Minsko centrą, be to, buvo pastebėta nedidelė traktorių kolona, kurią lydėjo kelių policija.

Tuo metu protestuotojai surengė demonstraciją Minsko Sucharavos mikrorajone, kur gyventojai suformavo koloną ir ėmė žygiuoti. Šeštadienį keliuose Minsko mikrorajonuose taip pat vyko demonstracijos.

Valstybinės vėliavos aikštėje, netoli nuo Nepriklausomybės rūmų, buvo pastebėtas autobusas su saugumo darbuotojais. Tradiciškai saugumo pajėgos toliau budi Dzeržinskio aikštėje priešais Baltarusijos KGB pastatą.

Keli baltarusiški susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalai anksčiau paskelbė, kad Tautos tribunolo demonstracija vyks skirtinguose Minsko mikrorajonuose. Tai reiškia, kad protestuotojai planuoja sekmadienį rinktis netoli savo namų.

Minsko milicijos atstovė Natalia Hanusevič savo ruožtu „Interfax“ sakė, kad sostinėje jau sulaikyti keli žmonės, dalyvavę protestuose.

Lapkričio 13 dieną buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja, kuri šiuo metu yra Lietuvoje, paskelbė apie „Tautos tribunolą ir amnestiją už [Aliaksandro] Lukašenkos ir jo nusikalstamos grupės narių sugavimą“. Buvo paraginta tautos vardu patraukti juos baudžiamojon atsakomybėn, sukurta galimybė dėl to balsuoti platformoje „Golos“.

„Kai gruodžio 20 dieną bus paskelbti galutiniai rezultatai, baltarusių žmonės išeis į didžiausią demonstraciją, pareikšdami tautos kaltinimą. Jie parodys pasauliui, kad dauguma reikalauja teisingo nusikaltėlių teismo“, – tuo metu pareiškime sakė S. Cichanouskaja.

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.