Naujos atmainos koronavirusas „atrodo persiduodantis reikšmingai lengviau“, per televiziją sakė B. Johnsonas. Pirminiai duomenys rodo, kad jo užkrečiamumas gali būti iki 70 proc. didesnis negu iki šiol plitusių įprastesnių atmainų, nurodė premjeras.

Jis paliepė nuo sekmadienio įvesti naujus suvaržymus Londone ir pietryčių Anglijoje – šiame regione galios „ketvirtojo lygio taisykles“, „šių regionų gyventojai privalo likti namuose“ mažiausiai iki gruodžio 30 dienos.

Tokiu būdu siekiama sulėtinti naujausio koronaviruso sklaidą teritorijose, kur jis dar neišplito.

Naujosios priemonės reiškia, kad apie trečdalis Anglijos gyventojų per Kalėdas negalės keliauti ir susitikti su kitais žmonėmis.

Praeitą savaitę B. Johnsonas sakė, kad „atšaukti Kalėdas“ uždraudžiant šeimų susitikimus būtų „nežmoniška“, bet ragino žmones apsiriboti mažais sambūriais.

„Su labai sunkia širdimi privalau jums pasakyti, kad Kalėdų negalėsime tęsti kaip planuota“, – kreipdamasis į tautą kalbėjo B. Johnsonas.

Šį mėnesį Britanijoje kasdien registruojamų užsikrėtimo ir COVID-19 pacientų hospitalizacijos atvejų gausėjo.

„Virusas įsibėgėjo, jis juda sparčiai, ir tai neišvengiamai veda prie staigaus hospitalizacijos atvejų gausėjimo“, – sakė vyriausybės vyriausiasis mokslo patarėjas Patrickas Vallance'as.

Šeštadienį buvo pranešta apie Jungtinėje Karalystėje per parą užregistruotus 27 052 naujus koronavirusinės infekcijos atvejus – šiek tiek mažiau nei penktadienį.

Londone ir kituose paveiktuose regionuose, įskaitant Kentą, Bakingamšyrą ir Berkšyrą bus uždarytos ne pačių būtiniausių prekių parduotuvės, sporto klubai, kino teatrai, boulingo klubai, lošimo namai, kirpyklos ir manikiūro salonai.

Viešose vietose lauke bus leidžiama susitikti ne daugiau kaip dviem žmonėms iš skirtingų namų ūkių.