EK „žino apie kibernetines grėsmes pasaulinei programinės įrangos tiekimo grandinei“, susijusias su ataka, atlikta per JAV technologijų bendrovės „SolarWinds“ programinę įrangą, tačiau „nenustatė jokio poveikio savo sistemoms“, teigė atstovas spaudai.

Vienas ES pareigūnas naujienų agentūrai AFP pažymėjo, kad EK sistemose naudojama „tik viena „SolarWinds“ programa, kuriai incidentas neturėjo įtakos“.

Microsoft“ ketvirtadienį pranešė, kad jos antivirusinė programinė įranga aptiko įsilaužimus į dešimtis tinklo sistemų, kurių dauguma yra Jungtinėse Valstijose, tačiau buvo paveikti vartotojai ir septyniose kitose šalyse, įskaitant Belgiją, kur įsikūrusi Europos Komisijos būstinė.

JAV apkaltino Rusiją dėl kibernetinės atakos, tačiau Maskva paneigė įtarimus.

NATO, kurios būstinė taip pat yra Belgijoje, teigė, kad taip pat tikrina savo sistemas, iš kurių kai kuriose yra naudojama „SolarWinds“ programinė įranga, tačiau iki šiol nerado „jokių įsilaužimo įrodymų“.

„SolarWinds“ teigė, kad iki 18 000 klientų, įskaitant vyriausybines agentūras ir į „Fortune 500“ sąrašus patenkančias bendroves, atsisiuntė pažeistus programinės įrangos atnaujinimus, leidžiančius įsilaužėliams šnipinėti elektroninį paštą.