Šeštą valandą ryto į Bagramo aerodromą Parvano provincijoje buvo paleistos penkios raketos, pranešė provincijos gubernatoriaus atstovė Waheeda Shahkar.

Jos teigimu, raketos buvo paleistos nuo leidimo įrenginio, sumontuoto ant vienos transporto priemonės. Ant įrenginio buvo 12 raketų, kurių penkios iššautos į bazę, o likusios septynios nesuveikė, ir policija jas vėliau neutralizavo.

NATO pareigūnas taip pat patvirtino pranešimus apie raketų ataką.

„Šį rytą raketos buvo iššautos link Bagramo aerodromo. Remiantis pradiniais pranešimais, aukų nebuvo ir aerodromas nebuvo apgadintas“, – teigė pareigūnas.

Jokia grupuotė dar neprisiėmė atsakomybės už išpuolį, o Talibanas paneigė esantis kaip nors susijęs su šia ataka.

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) prisiėmė atsakomybę už panašią prieš bazę nukreiptą raketų ataką balandžio mėnesį.

Pastaraisiais mėnesiais IS prisiėmė atsakomybę kelis išpuolius Kabule, įskaitant žmonių gyvybių pareikalavusias dvi raketų atakas, kurių taikiniais tapo sostinės gyvenamieji rajonai.

Grupuotė taip pat prisiėmė atsakomybę už žiaurius išpuolius prieš du atskirus švietimo centrus Kabule, per kuriuos žuvo dešimtys žmonių, daugiausia studentai.

Šeštadienį įvykdytos raketų atakos išvakarėse 15 vaikų žuvo, kai rytinėje Gazni provincijoje prie religinių sambūrių vietos detonavus sprogmenų prikrautai motorikšai.

Afganistano pareigūnai dėl sprogimo apkaltino Talibaną.

Nors vyriausybė ir Talibanas pradėjo taikos derybas, kad užbaigtų šalį niokojantį karą, pastaraisiais mėnesiais smurtas Afganistane augo.

Talibanas beveik kasdien vykdo atakas prieš Afganistano pajėgas, per kurias jau žuvo ar buvo sužeisti šimtai saugumo pajėgų karių.

Kiek anksčiau šią savaitę Katare JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley (Markas Milis) surengė retą susitikimą su Talibano atstovais ir paragino juos sumažinti smurto mastą Afganistane.