Manoma, kad tame susitikime koronavirusu užsikrėtė ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Ketvirtadienio pranešimas apie E. Macronui testu patvirtintą infekciją apvertė politinę darbotvarkę ne tik Prancūzijoje, bet ir Europoje, kadangi ES lyderiai ir prancūzų pareigūnai, su kuriais jis buvo susitikęs per kelias pastarąsias dienas, taip pat turėjo atšaukti suplanuotus susitikimus ir izoliuotis.

„Šiandien esu vienas jūsų“, – feisbuke parašė I. Matovičius, pasidalinęs telefono ekrano atvaizdu su žinute, kurioje matomi jo COVID-19 testo rezultatai.

„Planavau praleisti Kalėdų šventes padėdamas vienoje ligoninėje. Dabar mano planai veikiausiai bus kiek kitokie“, – pridūrė 47-erių premjeras.

Vyriausybės spaudos tarnyba naujienų agentūrai AFP sakė, kad I. Matovičiui koronavirusas patvirtintas ketvirtadienį ir kad jis tada atšaukė visus savo renginius.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad vyriausybė paragino išsitirti dėl koronaviruso visus ministrus ir valstybės sekretorius.

Be E. Macrono ir I. Matovičiaus koronavirusas anksčiau šiemet buvo patvirtintas Jungtinės Karalystės ministrui pirmininkui Borisui Johnsonui ir JAV prezidentui Donaldui Trumpui.

Nuo pandemijos pradžios Slovakijoje patvirtinta per 146 tūkst. užsikrėtimo COVID-19 atvejų, iš jų beveik 4 tūkst. – ketvirtadienį.

5,4 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo koronaviruso mirė daugiau kaip 1 400 žmonių, o išvakarėse patvirtintos 62 mirtys.

Nuo šeštadienio Slovakijoje įsigalioja naujos koronaviruso valdymo priemonės, įskaitant reikalavimą nebūtinoms parduotuvėms užsidaryti 17 valandą. Slovakams taip pat rekomenduojama likti namie.

Penktadienį Slovakijos sveikatos apsaugos ministerija informavo, kad pirmosios vakcinos šalį pasieks gruodžio 26-ąją, o pirmieji žmonės bus vakcinuoti dar tą pačią arba kitą dieną.