Per tą patį renginį, kurį transliavo televizija, pasiskiepijo M. Pence'o sutuoktinė Karen ir šalies vyriausiasis gydytojas Jerome'as Adamsas.

„Šiandien čia susirinkome tam, kad paskatintume pasitikėjimą vakcina“, – pareiškė M. Pencas po vakcinos injekcijos Baltuosiuose rūmuose ir šmaikštaudamas pridūrė: „Nieko nepajutau.“

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija daug prisidėjo prie to, kad vakcinavimas prasidėtų net anksčiau nei manė esant įmanoma kai kurie administracijos nariai. Dar pavasarį Baltųjų rūmų rožių sodelyje su didžiulėmis fanfaromis buvo paleista vakcinos kūrimui ir platinimui skirta federalinės vyriausybės programa „Operation Warp Speed“.

Tačiau praėjus penkioms dienoms nuo didžiausios šalies istorijoje vakcinavimo programos pradžios D. Trumpas nesurengė jokių viešų renginių masinio vakcinavimo pradžiai pažymėti. Jis pats taip pat kol kas nesiskiepija. Socialiniame tinkle „Twitter“ apie skiepus D. Trumpas parašė tik du komentarus.

Prezidentas neseniai persirgo COVID-19, todėl šiuo metu laikomas turinčiu imunitetą, o jo atstovai sakė, kad jis bus paskiepytas iškart, kai jo medikų komanda nuspręs, kad reikia.

Tuo metu M. Pence'as užėmė vadovaujančią poziciją – šią savaitę jis apsilankė vakcinas gaminančioje įmonėje, o penktadienio rytą skiepijosi prieš televizijos kameras.

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi ir Senato respublikonų daugumos lyderis Mitchas McConnellas ketvirtadienį pažadėjo pasiskiepyti artimiausiomis dienomis.