Pasak ministro, sausio 8-oji yra greičiausia įmanoma data pradėti šį procesą jo šalyje, su sąlyga, kad Europos vaistų agentūra (EVA) pirmadienį išduos leidimą naudoti „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakciną.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen anksčiau ketvirtadienį pareiškė, kad Bendrija skiepijimą nuo COVID-19 pradės gruodžio 27 dieną, pavadindama tai „Europos momentu“ kovoje su pandemija.

Tačiau Nyderlandų sveikatos ministras teigė, kad jo šaliai reikia imtis papildomų nacionalinių veiksmų, įskaitant skubių vietos valdžios institucijų rekomendacijų parengimą dėl vakcinos tinkamumo tam tikroms grupėms.

„Tai greičiausias įmanomas planavimas, atsižvelgiant į visus tinkamus priežiūros reikalavimus ir veiksmus, kurių galima imtis tik po EVA patvirtinimo“, – pranešime sakė H. de Jonge, kuris taip pat yra ministro pirmininko pavaduotojas.

„Didžiausia įmanoma vakcinavimo aprėptis yra galutinis mūsų tikslas. Tai galime pasiekti tik tuo atveju, jei žmonės pasitikės vakcina ir vakcinacijos procesu“, – nurodė jis.

Ministras sakė, kad slaugos namų ir neįgaliųjų globos namų darbuotojai, taip pat rajonų slaugytojai bus skiepijami pirmiausia.

Nyderlanduose antradienį įsigaliojo griežčiausias karantinas nuo pandemijos pradžios: uždarytos mokyklos ir visos nebūtinos parduotuvės, žmonėms rekomenduojama likti namuose.

Ketvirtadienį šalyje užregistruota rekordiškai daug – 13 000 – naujų COVID-19 atvejų. Šalyje iš viso patvirtintas 662 851 užsikrėtimo atvejis, per 10 tūkst. žmonių mirė.