P. Sanchezas liks izoliacijoje ir bus prižiūrimas medikų iki gruodžio 24 dienos, o tada bus dar kartą ištirtas dėl koronaviruso, sakoma pranešime.

Jis buvo vienintelis Ispanijos delegacijos narys, artimai kontaktavęs su E. Macronu pirmadienio vizito Paryžiuje metu, priduriama jame.

Prancūzų lyderiui ketvirtadienį buvo testu patvirtinta COVID-19, informavo Eliziejaus rūmai, pridurdami, kad prezidentas izoliuosis iki ateinančios savaitės pabaigos.

P. Sanchezas atšaukė visus artimiausių dienų darbotvarkės punktus, taip pat ir dalyvavimą ketvirtadienio ceremonijoje, per kurią Ispanijos karalius Felipe (Felipė) turi atidaryti vieną parodą.

Socialistas lyderis pirmadienį sudalyvavo keliuose renginiuose Paryžiuje, minint 60-ąsias Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos įkūrimo metines. Per vieną iš tų renginių P. Sanchezas pietavo su E. Macronu.

Kovą P. Sanchezo žmona ir keli ispanų ministrai buvo užsikrėtę koronavirusu, kai šalyje buvo įvestas griežtas karantinas, siekiant suvaldyti epidemiją.

Ispanija yra viena labiausiai viruso paveiktų Europos valstybių. Oficialiai šalyje nustatyta 1,7 mln. COVID-19 atvejų, per 48 tūkst. užsikrėtusiųjų mirė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)