Remiantis išplatintu pareiškimu, įprastam patikrinimui sustabdžius automobilį su dviem neatpažintais asmenimis, jie „pradėjo šaudyti į policijos pareigūnus automatiniais ginklais ir metė savadarbį sprogmenį“.

„Du užpuolikai buvo neutralizuoti atsakomąja ugnimi“, – priduriama pareiškime.

Pasak ministerijos, incidentas įvyko vėlai trečiadienį, už kelių dešimčių kilometrų į rytus nuo Kaukazo respublikos sostinės Grozno.

Nepaisydamas dažnai pasirodančių pranešimų apie smurtą tame regione, čečėnų autokratas lyderis Ramzanas Kadyrovas socialiniame tinkle „Telegram“ antradienį parašė, kad padėtis ten yra „stabili ir taiki“.

Tokį pareiškimą jis padarė komentuodamas operaciją, per kurią žuvo kitas įtariamas kovotojas.

Per spalį surengtą kovos su terorizmu operaciją Grozne žuvo mažiausiai šeši žmonės, įskaitant du saugumo pajėgu narius.

Šiaurės Kaukazo regioną, kuriame Rusijos pajėgos 10-ąjį dešimtmetį ir šio tūkstantmečio pradžioje dukart kariavo prieš separatistus, R. Kadyrovas valdo geležiniu kumščiu.

Tarptautinė bendruomenė kritikuoja jo režimą dėl žmogaus teisių gynėjų persekiojimo, taip pat ne kartą skelbta pranešimų apie jo oponentų kankinimą bei kalinimą.

R. Kadyrovas kartais tiesiogiai komanduoja per kovos su terorizmu operacijas, kurios dažnai baigiasi įtariamųjų nužudymu, o ne areštu.

Nors pastaraisiais metais Čečėnijoje mažėja išpuolių prieš policiją, tokių incidentų šioje daugiausia musulmoniškoje Rusijos respublikoje įvyksta dažnai.