Roberto Kocho institutas (RKI), pagrindinė Vokietijos užkrečiamųjų ligų tyrimo įstaiga, anksčiau ketvirtadienį pranešė, kad per pastarąją parą buvo nustatyti 26 923 nauji COVID-19 atvejai, tačiau vėliau šį skaičių patikslino.

RKI nurodė, kad paros prieaugis padidėjo maždaug 3,5 tūkst. atvejų.

„Dėl techninių priežasčių nebuvo pranešta apie maždaug 3 500 atvejų Badeno-Viurtembergo žemėje. Problema buvo išspręsta ir duomenys apie atvejus šiandien jau gaunami“, – rašoma RKI tinklalapyje.

Ankstesnę dieną šalyje buvo patvirtinti 27 728 nauji COVID-19 atvejai.

Ankstesnis paros atvejų rekordas buvo užfiksuotas praėjusį penktadienį, kai buvo patvirtinti 29 875 COVID-19 atvejai.

Kanclerės Angelos Merkel ir žemių vadovų sprendimu Vokietijoje trečiadienį įsigaliojo griežtas karantinas, truksiantis iki sausio 10 dienos.

Uždaromos visos mažmeninės prekybos vietos, išskyrus maisto parduotuves, vaistines, optikas, degalines, automobilių ir dviračių remonto dirbtuves, bankų ir pašto skyrius, skalbyklas ir chemines valyklas. Taip pat uždaromi grožio salonai ir kirpyklos, o muziejai, sporto salės, baseinai ir teatrai jau buvo uždaryti anksčiau. Restoranai ir kavinės maistą gali pardavinėti tik išsinešti.

Taip pat nedirbs visos mokyklos – mokymas vyks nuotoliniu būdu. Pamaldos leidžiamos su apribojimais: visi dalyviai turi būti su kaukėmis, draudžiama giedoti, tarp dalyvių turi būti laikomasi mažiausiai 1,5 m atstumo.

Suvaržymai bus taikomi ir privatiems renginiams. Viename būste gali būti ne daugiau kaip penki svečiai iš ne daugiau kaip dviejų šeimų. Vaikai į šį skaičių neįtraukiami. Kalėdiniu laikotarpiu, gruodžio 24–26 dienomis bus leidžiama pasikviesti keturis svečius iš kitų namų ūkių.

Per Naujuosius metus bus uždrausta pardavinėti pirotechnikos priemones ir jas naudoti viešosiose erdvėse.

Berlyno gatvėse policija kontroliuoja, kaip laikomasi taisyklių dėl kaukių dėvėjimo ir socialinio atstumo.

Didžiausia Europos ekonomika gana gerai atlaikė pirmąją COVID-19 pandemijos bangą pavasarį, bet pastaraisiais mėnesiais antroji banga Vokietiją paveikė daug smarkiau.