Tarp sulaikytųjų – aštuoni Rusijos piliečiai, du ukrainiečiai, po vieną išeivį iš Kazachstano ir Alžyro, bei 11 ispanų, pranešė „RIA Novosti“, cituodama Nacionalinės policijos Spaudos tarnybą.

Remiantis tyrimo informacija, nusikalstamos grupuotės nariai planavo kontroliuoti svarbiausius Ispanijos ekonomikos sektorius ir, padedami teisininkų, valdininkų, politikų, verslininkų ir programišių, norėjo patekti į valstybines institucijas, skelbia meduza.io.

Atlikę kratas Alikantėje, Madride, Taragonoje ir Ibisoje, policijos pareigūnai rado ginklų, 300 tūkst. eurų grynaisiais, briliantų, 16 „prabangių“ automobilių ir sąskaitų su kriptovaliutomis. Taip pat pareigūnai areštavo banko sąskaitų ir aktyvų už milijonus eurų.

Bylos tyrimas prasidėjo 2013-aisiais, kai policininkai pastebėjo Ispanijoje išaugusį rusų mafijos aktyvumą. Tyrimą atliekantys pareigūnai mano, kad įtariamieji naudojo Ispaniją kaip „pradinį tašką nusikalstamų organizacijų iš buvusios Sovietų Sąjungos valstybių pinigams plauti“. Policininkų teigimu, minėtųjų įtariamųjų sulaikymas buvo didžiausia operacija prieš Rytų Europos mafiją, įvykdyta Ispanijoje per pastaruosius 10-imt metų.

2018 m. spalio mėnesį Ispanijoje buvo išteisinta 17 žmonių (daugiausia Rusijos piliečių), kurie buvo laikomi Tambovo-Mališevo organizuotos nusikalstamos grupuotės nariais. Jie buvo kaltinami pinigų plovimu naudojant Ispanijos įmones ir perkant nekilnojamąjį turtą. Ispanijos nacionalinė teisėjų kolegija nusprendė, kad prokuratūra nepateikė pakankamai įrodymų, jog kaltinamieji priklauso minėtajai nusikalstamai grupuotei arba jai padeda plauti pinigus. Vienas iš išteisintųjų – Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos deputatas Vladislavas Reznikas.