Televizijos tinklas „al-Ekhbariya“ paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip Rijado medicinos centre paskiepijami vyras ir moteris. Netrukus po to skiepą gavo sveikatos apsaugos ministras Tawfiqas al-Rabiahas.

Trečiadienį Saudo Arabija sulaukė pirmųjų dviejų „Pfizer-BioNTech“ vakcinos siuntų ir tapo pirmąja regione, kuri jas gavo.

Praėjusią savaitę šalis patvirtino JAV farmacijos milžinės „Pfizer“ ir jos Vokietijos partnerės „BioNTech“ sukurtą vakciną naudojimui.

Valdžia paprašė žmonių registruotis skiepams per ministerijos sukurtą mobiliąją programėlę. Per parą užsiregistravo daugiau kaip 150 tūkst. žmonių.

Skiepijimo programa suskirstyta į tris etapus, pirmenybę teikiant 65 metų amžiaus ir vyresniems žmonėms, sveikatos priežiūros darbuotojams ir žmonėms, sergantiems lėtinėmis ligomis. Antrasis etapas turėtų būti skirtas vyresniems nei 50 metų asmenims, o paskutinio etapo metu vakcina bus prieinama likusiems gyventojams.

Saudo Arabija anksčiau teigė, kad vakcinos bus prieinamos nemokamai jos piliečiams ir užsienio gyventojams.

34 mln. gyventojų turinti Saudo Arabija yra patvirtinusi daugiau kaip 360 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 6 000 žmonių mirė.