Ciklonas „Yasa“ dvi pagrindines Fidžio salas Viti Levu ir Vanua Levu turėtų pasiekti vėliau ketvirtadienį arba anksti penktadienį. Pareigūnai įvedė naktinę komendanto valandą ir paskelbė gaivalinės nelaimės padėtį.

Nacionalinis nelaimių valdymo biuras perspėjo, kad ciklonas kai kur gali sukelti iki 16 m aukščio bangas ir kad jo vėjų greitis sieks 250 km per val., o gūsių – 350 km per valandą.

Sostinėje Suvoje daug gyventojų jau liko be elektros.

Michaelas Cheeras, kuriam priklauso saldumynų parduotuvė „Samabula“, krovė kepinius į savo automobilį, bet ketino juos vežti namo ir padėtų į šaldytuvą, o ne gabenti į kitą salos pakraštį.

„Bus tikrai sunku. Šiandien pristatymo diena ir aš turėjau važiuoti į Nadį, bet negaliu vykti į vakarus, – sakė jis. – Dingo elektra. Daugiau kaip 100 tortų gali sugesti.“

Dag kas šalyje dar gerai prisimena cikloną „Winston“, per kurį 2016 metais žuvo daugiau kaip 40 žmonių. Stephanie Brown ir jos šeima rengdamiesi audrai skubėjo apkalti lentomis savo namą ir sakė, kad taip daro nuolat.

„Tai įprasta, bet niekada negali žinoti, – sakė S. Brown. – Audra gali pasisukti ir smogti mums kaip „Winston“.“

Restorano „Grillenium Authentic Food House“ vienas savininkų Akshay Kumaras sakė, kad „Winston“ buvo baisi ir kad jis vėl tikisi didelės audros.

„Tai labai paveiks maisto pramonę, – sakė jis. – Žmonės nevaikštinėja gatvėmis. Jie rengiasi ciklonui.“

Tarp Naujosios Zelandijos ir Havajų esančiame Fidžyje gyvena apie 930 tūkst. žmonių.