Victoras Geversas, įsilaužė į D. Trumpo paskyrą @realDonaldTrump spalio 16 dieną. Skelbiama, kad į paskyrą jis pateko paprasčiausiai atspėjęs prezidento slaptažodį.

Tiek Baltieji Rūmai, tiek bendrovė „Twitter“ neigia pranešimus, kad į paskyrą buvo įsilaužta.

44 metų vyras iš karto atskleidė įsilaužimo faktą, pareikšdamas, kad prezidento slaptažodį „maga2020!“ paprasčiausiai atspėjo. Jis susijęs su D. Trumpo rinkiminio šūkio „Make America Great Again“ pirmosiomis raidėmis.

Nyderlandų prokuratūra skelbia: „Manome, kad programišius įsilaužė į Trumpo tviterio paskyrą, tačiau jis atitenka kriterijus, kad išvengtų baudžiamosios bylos kaip etiškas programišius“. Jos atstovai pridūrė, kad programišių veikla Nyderlanduose yra laikoma nusikaltimu, tačiau kaltintojus nuo baudžiamųjų veiksmų gali sulaikyti „ypatingos aplinkybės“, pavyzdžiui, „atsakingas prisipažinimas“.

Nyderlandų kaltintojai teigia, kad jų išvados grįstos specialiosiomis kibernetinių nusikaltimų skyriaus tyrimo išvadomis.

„Tiek programišius, tiek Amerikos pareigūnai susipažino su tyrimo išvadomis“, – teigia kaltintojai.

Kai pirmą kartą pasirodė naujienų apie įsibrovimą į D. Trumpo paskyrą tviteryje, V. Geversas „De Volkskrant“ sakė, kad tai, kaip lengvai jam pavyko patekti į prezidento paskyrą, leidžia daryti išvadą, kad D. Trumpas nesinaudoja net tokiomis elementariomis saugumo priemonėmis kaip, pavyzdžiui, dviejų žingsnių atpažinimo procedūra.

„Tikėjausi, kad po keturių nesėkmingų bandymų įvesti slaptažodį būsiu užblokuotas. Ar bent jau bus paprašyta pateikti papildomos informacijos“, – Nyderlandų žiniasklaidai pasakoja programišius.

V. Geversas laikraščiui sakė, kad jis bandė perspėti JAV pareigūnus ir galiausiai su juo susisiekė JAV saugumas, pareigūnai padėkojo už tai, kad atkreipė dėmesį į saugumo spragą, džiaugiasi olandas.

Tai ne pirmas kartas, kai V. Geversas įsibrovė į prezidento tviterio paskyrą: 2016 metais jis kartu su dviem bičiuliais jau buvo atspėjęs D. Trumpo slaptažodį, kuris tuo metu buvo „yourefired“ – frazė iš televizijos realybės šou „The Apprentice“.