„Labai nuliūdau sužinojęs apie Flavio Cotti mirtį, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė dabartinis Šveicarijos užsienio reikalų ministras Ignazio Cassisas. – Jo politinė dvasia visuomet bus gyva Užsienio reikalų ministerijoje.“

Šveicarijos itališkojo Tičino regiono laikraštis, kuris pirmasis pranešė apie F. Cotti mirtį, rašė, kad jis mirė trečiadienio popietę vienoje Lokarno ligoninių, „po komplikacijų dėl koronaviruso“.

F. Cotti, kuris pagal išsilavinimą buvo teisininkas, Tičine kilo Krikščionių demokratų partijos hierarchijos laiptais, o paskui 12 metų, nuo 1987-ųjų iki 1999-ųjų, dirbo nacionalinėje vyriausybėje Berne.

Jis buvo užsienio reikalų ministras, vidaus reikalų ministras, dukart dirbo prezidento poste. Pagal Šveicarijos valdymo sistemą visi ministrai pasikeisdami po metus eina prezidento pareigas.

F. Cotti garsėjo tuo, kad siekė priartinti Šveicariją prie tarptautinių organizacijų ir dėjo lobistines pastangas dėl šalies įstojimo į Jungtines Tautas. Tai pagaliau įvyko 2002-aisiais, praėjus trejiems metams po jo pasitraukimo.

F. Cotti taip pat siekė, kad Ženevoje liktų JT Europos būstinė, ir padėjo užtikrinti, kad šiame mieste įsikurtų 1995-aisiais įsteigta Pasaulio prekybos organizacija (PPO).