Šiuo metu po Kalėdų Senelio apsilankymo Molo savivaldybėje Antverpene esančiuose slaugos namuose užsikrėtę yra 98 gyventojai ir 20 darbuotojų, praneša brusselstimes.com.

Apie šį incidentą pirmą kartą pranešta savaitgalį. Senelių namuose apsilankė vieno iš jų gyventojų sūnus, apsirengęs Kalėdų Seneliu ir norėjęs pradžiuginti gyventojus. Netrukus vyriškis pasijuto prastai ir atliko COVID-19 testą, kuris buvo teigiamas.

Iš pradžių pasirodžiusiuose pranešimuose buvo teigiama, kad užsikrėtė 45 žmonės. Siekiant išsiaiškinti tikrąjį protrūkio mastą, testai atlikti visiems slaugos namų gyventojams ir darbuotojams, tad užsikrėtusiųjų skaičius išaugo.

Pasak savivaldybės krizių valdymo padalinio, tokios veiklos kaip Kalėdų Senelio apsilankymas yra draudžiamos. Slaugos namus valdanti kompanija „Armonea“ nepranešė krizių padaliniui apie planuojamą vizitą.

„Jeigu kompanija būtų pranešusi, būtume pateikę neigiamą atsakymą“, – aiškina Molo meras Wimas Caeyersas. Savivaldybė incidentą apibūdino kaip slaugos namų vadovybės klaidą.